e-Learning programma gelanceerd in Nigeria

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

MyQuestion' is onderdeel van het e-learning programma Learning about Living. Learning about Living is een e-learning programma dat gebaseerd is op het Nigeriaanse curriculum Family Life and HIV/Aids Education (FLHE). Het wordt verspreid via scholen in Nigeria met computers. Leerlingen leren aldoende op creatieve wijze met de computer te werken. 

learning-about-living
Foto: Butterflyworks

Aangepaste software
Learning about Living is speciaal geschikt gemaakt voor de One Laptop Per Child-laptop en de Intel concurrent, de Classmate. Dit interactieve programma is ontwikkeld door Butterfly Works uit Nederland, in samenwerking met verschillende Nigeriaanse ngo's, het ministerie voor Educatie uit Nigeria en Oneworld UK. 

Duurzaame kennisverspreiding
Een woordvoeder van Butterfly Works over het project: "Vanuit onze ervaring met e-learning over seksuele gezondheid weten we hoe groot de behoefte is in landen als Nigeria aan goede informatie en lesmateriaal, vanuit de leraren en vooral ook vanuit de jongeren! We willen een goede basis neerleggen, die de lokale partners kunnen aanpassen en nog jarenlang kunnen verspreiden." 

kinderen-met-cd
Foto: Butterflyworks

Goedkope laptop
"Ondanks dat het computergebruik nog vrij laag is vergeleken met andere landen waar wij werken, zijn veel groeimogelijkheden voor het computergebruik in Nigeria. Classmate wordt momenteel in Nigeria als eerste land ter wereld verspreid. En het ministerie heeft ook als een van de eerste landen interesse getoond in het One Laptop Per Child initiatief. Het mooie is dat we met Learning about Living op tijd klaar zijn om standaard op deze speciale laptops te worden geinstalleerd', aldus de woordvoerder. 

voor-de-pc
Foto: Butterflyworks

Mannelijke superioriteit
Learning about Living heeft drie doelen. Ten eerste om multimedia in te zetten voor het informeren van jongeren over de belangrijke kwesties rondom hun seksuele gezondheid. Ten tweede, om goede informatie over seksuele gezondheid beschikbaar te maken voor de Nigeriaanse bevolking. En om de jongeren te stimuleren op een open manier over het onderwerp te spreken en ook hun vragen en onzekerheden bespreekbaar te maken. Ten derde, om de gelijkheid tussen man en vrouw te bevorderen door positieve alternatieven aan te bieden voor het huidige beeld van de mannelijke superioriteit. Zodat het geweld tegen vrouwen zal afnemen en niet meer als geaccepteerde norm zal gelden.

Learning about Living wordt als pilot geintroduceerd in drie staten: Lagos, Cross Rivers State en de Federal Capital Territory Abuja.

– Dit artikel is met toestemming overgenomen van AfrikaNieuws –

Learning about living

AfrikaNieuws

Butterfly Works

OneWorld UK

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons