Duurzame werkgever in trek bij hoger opgeleide

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Een betere wereld leeft, ook op de werkvloer. 83 procent van de ondervraagden vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) absoluut geen geitenwollensokkengedoe. Dat wil niet zeggen dat bedrijven met een verhaal over duurzaam ondernemen klakkeloos worden geloofd. Zo is 35 procent het eens met de stelling dat maatschappelijk verantwoord ondernemen vooral wordt ingezet voor greenwashing: met andere woorden, dat een bedrijf zich groener of duurzamer voordoet dan het daadwerkelijk is.

Fair Career Event drukte op de beurs
6300 mensen bezochten de beurs.
Foto’s Marga van der Vlugt

Toch beantwoordde 62 procent de stelling ‘Ik zet mijn carrière graag in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen’ met ‘ja’. 77 procent van de hoger opgeleiden zou voor een duurzame werkgever willen werken. En 71 procent wil zelfs z’n huidige reguliere baan – tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden – inruilen voor een duurzame functie.
 

Thuisvoelen
Die uitkomst verbaast Peter van Lier, directeur van Global Village Media de uitgever van OneWorld en medeorganisator van het Fair Career Event niet. “Steeds meer mensen willen ook via hun werk bijdragen aan een betere wereld. Ze gaan niet alleen voor de cijfertjes, maar kiezen voor een bedrijf waarbij ze zich thuis voelen. Dat merken wij onder andere aan de toenemende populariteit van onze vacaturebank.”

In totaal bezochten 6300 mensen het eerste Fair Careerevent van Nederland. Op de beurs konden hoger opgeleiden onder andere workshops volgen en speeddaten met duurzame werkgevers zoals de Rabobank, Het Rijk en PWC en non-profitorganisaties als Artsen Zonder Grenzen, Amnesty International en het Wereldnatuurfonds.

“Vanwege het grote succes krijgt het evenement volgend jaar zeker een vervolg”, belooft Van Lier.

Was jij op het Fair Career Event? Laat ons horen wat je ervan vond.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons