Duurzame tips voor de gemakzuchtige consument

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Voor de bewuste carnivoor
Vegetarisch eten is erg duurzaam, maar voor degenen die hun stukje vlees toch niet kunnen missen, is biologisch vlees een betere keuze dan de plofkip of bio-industrie biefstuk. Via de  webwinkel OKvlees.nl kun je scharrel- en biologisch vlees bestellen. Doordat het een webwinkel is, blijft de prijs van het vlees betaalbaar, terwijl de veehouder toch een eerlijke prijs krijgt. Er hoeven immers geen kosten gemaakt te worden voor een fysieke winkel. Het vlees wordt ingevroren bezorgd door PostNL, in een recyclebare doos met isolatie.

vegakroket
Vegakroket

 

Slager zonder vleesWil je geen vlees, maar wel een goede vervanger? De vegetarische slager biedt uitkomst. De producten zijn een stuk verrassender dan de gebruikelijke tofu en groenteburger. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische kroket, een lupine saucijzenbroodje of een Brabants stoofpotje? Naar eigen zeggen is de vegetarische slager de droom van elke vleesverlater door de extra aandacht die wordt besteed aan bite, smaak en structuur. En ook weer lekker makkelijk thuisbezorgd!

 

 

 

Voor de vitaminen
Verse groenten en fruit, je zou het niet verwachten, maar ook die bestel je gewoon digitaal. Bijvoorbeeld bij Vers van de Kweker, een initiatief van Nederlandse tuinders, boeren en streekproducenten die gezamenlijk groenten en fruit rechtstreeks naar de consument brengen. Voor iedere bestelling worden de producten specifiek geoogst, verzameld en binnen 28 uur bij de consument afgeleverd. Alle kwekers leveren dus ‘on demand’: er wordt geen voorraad aangelegd van versproducten bij het distributie- en verzamelcentrum. Volgens de kwekers zijn de groenten en fruit een stuk lekkerder omdat ze zonder tussenkomst van groothandelaren direct van het land in jouw keuken terecht komen. Meer biovitaminen online vind je bij Bioaanhuis.nl, Eetbiologisch.nl en Vaneigenerf.nl.

 

 

Thijl_Klerkx_bakfiets
Thijl Klerkx

 

Glaasje erbijBij een goede biologische maaltijd hoort een dito wijn. Ook daar hoef je de deur niet voor uit. Bij Organicwine.nl kun je biologische wijnen van over de hele wereld bestellen. De wijnen hebben allemaal het EKO-keurmerk en zijn geproduceerd zonder ongezonde toevoegingen. Op de site is het fijn shoppen: je kunt selecteren op prijs, maar ook op smaak, kleur en land van herkomst. In geval van keuzestress kun je voor een proefpakketje gaan.

 

 

 

One Stop Shop
Voor de écht gemakzuchtige consument verkoopt de 17-jarige Thijl Klerkx een volledig supermarktassortiment onder één digitaal dak, zodat je niet eens meerdere websites hoeft te bezoeken. Alle 1500 biologische producten van het merk Odin zijn bij zijn webwinkel Thijl.nl te krijgen, variërend van groenten en zuivel tot diervoeding en schoonmaakmiddelen. Thijl bezorgt erg milieuvriendelijk, per bakfiets, maar nog niet overal in Nederland. Op de site kun je je postcode invullen om te kijken of hij ook in jouw buurt levert. 

 

 

Toch naar Albert?
Wil je toch niet afwijken van de vertrouwde Albert? Kies dan voor de biologische en eerlijke producten die ze hebben. Dat zijn er gelukkig al een heleboel!

 Foto boven: Gezonde Maaltijd (cc)

 

 

 

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons