Achtergrond

Duurzaamheid: Begin klein en creëer een groot effect

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Roel Bellinga richtte zelf het bedrijf SchoneRijders op. Ambitieus als hij was, wilde hij het gat in de markt van elektrische auto’s gaan opvullen. Sponsors en geïnteresseerden werden snel gevonden, maar het produceren van een goede elektrische auto bleek niet gemakkelijk. Uiteindelijk besloot hij terug te gaan naar de basis van een auto: banden. SchoneRijders pompt banden op met stikstof, waardoor ze langer meegaan en minder CO2-uitstoot veroorzaken. Zo is er één stap in de verduurzaming van een auto gezet.

Bewustzijn
Door de banden met stikstof op te blazen is nog niet de hele auto duurzaam, maar de eerste stap is gezet. “Naast de bijdrage van het bedrijf, zitten er nog meer voordelen aan deze ‘kleine’ stap,” zegt Bellinga. “De banden blijven niet onopgemerkt in hun omgeving, ze creëren bewustzijn. Bij een proef in een woonwijk merkten we dat sinds de auto’s in de buurt rondreden, de CO2-uitstoot veel meer was afgenomen dan berekend. Dit kwam omdat de mensen de banden zagen en daardoor elke keer weer even stilstonden bij het milieu.”

Roel Bellinga was één van de sprekers op de inspiratiemiddag Duurzaam Verschil. Heb je dit moeten missen? Houd OneWorld dan ken in de gaten, want de beste tips voor het verduurzamen van je organisatie worden hier nog eens uitgelicht!

Foto: Pranav (cc)

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons