Draagvlak armoedebestrijding onverminderd hoog

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Crisis of geen crisis: de steun voor wereldwijde armoedebestrijding blijft onverminderd hoog. Tweederde van de Nederlanders vindt het belangrijk dat we mensen in arme landen helpen om zich te ontwikkelen. Dit aandeel is al jarenlang stabiel. Dat blijkt uit het rapport Nederlanders en Draagvlak voor Ontwikkelingssamenwerking dat NCDO woensdag publiceerde. De economische crisis heeft echter wel invloed…

Figuur-1-draagvlakCrisis of geen crisis: de steun voor wereldwijde armoedebestrijding blijft onverminderd hoog. Tweederde van de Nederlanders vindt het belangrijk dat we mensen in arme landen helpen om zich te ontwikkelen. Dit aandeel is al jarenlang stabiel. Dat blijkt uit het rapport Nederlanders en Draagvlak voor Ontwikkelingssamenwerking dat NCDO woensdag publiceerde.

De economische crisis heeft echter wel invloed op de steun voor het overheidsbudget voor ontwikkelingssamenwerking. Een aantal Nederlands is voorstander van ontwikkelingssamenwerking, maar vinden toch dat de Nederlandse regering hierop moet bezuinigen vanwege de crisis: de overheid moet zich eerst op problemen in Nederland richten. Wanneer Nederland uit de crisis is, dan mag het budget voor ontwikkelingssamenwerking van deze groep weer stijgen.

Figuur-2-ontwikkeling-in-stDe afgelopen jaren steeg het aantal mensen dat vindt dat we op ontwikkelingssamenwerking moeten bezuinigen. Aan die stijging kwam dit jaar een einde. Het is goed mogelijk, aldus de onderzoekers, dat Nederlanders vinden dat er intussen genoeg op deze post is bezuinigd.

Het onderzoek werd onder ruim 2000 Nederlanders in de leeftijd vanaf 18 jaar gehouden.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons