Achtergrond

Draag cradle to cradle werkkleding

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Een duurzaam statement maken met je werkkleding? Draag een pak uit de vuilnisbak! Onder de naam REWORK is afgelopen week de eerste cradle to cradle werkkledinglijn gelanceerd: overalls gemaakt van gerecycled materiaal. 

Onder de naam REWORK is vorige week de eerste duurzame bedrijfskledinglijn op de markt gebracht. De kleding is zo ontworpen dat alle onderdelen opnieuw kunnen worden gebruikt. Van de oude of versleten werkkleding  worden nieuwe garens gesponnen of wordt compost gemaakt. Zo belandt de kleding niet in de vuilnisbak, maar komt het er in de toekomst juist vandaan.

De kleding is niet alleen recyclebaar, ook tijdens de productie wordt rekening met het milieu gehouden. Het verven gebeurt bijvoorbeeld met een verf die geen schadelijke stoffen bevat, waardoor de katoenvezels geschikt zijn als grondstof voor nieuwe werkkleding.

De kledinglijn is het resultaat van een samenwerking tussen bedrijfskledingproducent Van Puijenbroek Textiel, textielbedrijven Berendsen en Lavans en afvalverwerker Van Gansewinkel. Grondlegger van het kringloopconcept cradle to cradle Michael Braungart lanceerde de kleding afgelopen week tijdens een verkleedsessie waarin hij zichzelf in het eerste REWORK pak hees. Braungart: “De bal ligt nu bij de ondernemers. Zij zijn aan zet om hun bedrijfskleding duurzaam in te kopen. REWORK is slimmer dan recyclen, het is upcyclen.”

Bron: www.reworkwear.eu

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons