Doe mee aan grootste les ooit!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
 Wat is de Global Campaign for Education?
In 2015 gaan alle kinderen wereldwijd naar school. Dit is één van de Millenniumdoelen die de Verenigde Naties hebben gesteld om de armoede in de wereld terug te dringen. Om dit doel te realiseren is de Global Campaign for Education (GCE) opgericht, een netwerk van 400 (onderwijs)organisaties uit 180 landen. In Nederland werken Oxfam Novib, Edukans, de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, Plan Nederland en Save the Children samen aan de GCE, door jaarlijks een onderwijsactieweek te organiseren.

De getallen zijn schokkend: 73 miljoen kinderen gaan wereldwijd niet naar school. Van wie 50 miljoen meisjes. Dat is een schande. Want ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Onderwijs maakt kinderen sterk en weerbaar. En haalt ze uit de spiraal van armoede. Zo kan onderwijs dus levens redden.

Doe mee! Woensdag 23 april!
Moeilijk? Nee, want als je de heldere handleiding (gratis) vandaag nog besteld, kunnen leerlingen van groep 7 en 8 direct aan de slag.

Hoe meer scholen meedoen, hoe meer aandacht
Natuurlijk zal er veel aandacht zijn voor deze wereldwijde Grootste Les Ooit. Die aandacht zet de Nederlandse GCE (Global Campaign for Education) in om de politici te herinneren aan hun beloftes. Want het is écht mogelijk dat kinderen in de 60 armste landen in 2015 naar school gaan. Dus doe ook mee! Voor meer informatie over de activiteiten van de Global Campaign for Education in Nederland bezoek de website: www.globalcampaignforeducation.nl

leerkracht

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons