Ding mee naar de Albert Schweizer-prijs

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Ben je tussen de 18 en 30 jaar? En werk je aan een project om de gezondheidszorg in Sub Sahara Afrika te verbeteren? Dan kun je meedingen naar de Albert Schweitzer Prijs 2013. Ken je iemand die aan deze omschrijving voldoet? Dan kun je hem of haar voordragen. De winnaar wordt op 12 november gekozen…

Albert Schweitzer PrijsBen je tussen de 18 en 30 jaar? En werk je aan een project om de gezondheidszorg in Sub Sahara Afrika te verbeteren? Dan kun je meedingen naar de Albert Schweitzer Prijs 2013. Ken je iemand die aan deze omschrijving voldoet? Dan kun je hem of haar voordragen. De winnaar wordt op 12 november gekozen en krijgt een startsubsidie van 5000 euro voor zijn of haar initiatief.

Met de jaarlijkse prijs wil het Nederlands Albert Schweitzer Fonds jongeren stimuleren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron.

De Albert Schweitzer prijs is bedoeld voor een startend initiatief dat een eenmalige subsidie nodig heeft om verder te kunnen komen. Het project moet worden uitgevoerd en gedragen door de lokale bevolking en een duurzaam en zelfredzaam karakter hebben.

De winnares van vorig jaar is Ellen Schepens. Zij zette het geld in voor de opbouw van een organisatie in Kenia die jongeren traint om eerste hulp bij ongevallen te verlenen. In 2011 ging de prijs naar Anneloes Versteeg en Sulaikah Theis. Samen met Ugandese leerkrachten ontwikkelden zij zij het therapeutische prentenboek “Happy made by Zed”, bedoeld voor (wees)kinderen van 6 tot 14 jaar die te maken hebben met de gevolgen van aids.

Meedoen kan tot 11 oktober. De prijs wordt op 12 november in het Singer Museum in Laren uitgereikt door Jan Terlouw, lid van het comité van aanbeveling. De voorwaarden en het deelnameformulier staan op www.nasf.nl. De Albert Schweitzer Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Impulsis, Sumis printmanagement en het Elise Mathilde Fonds.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons