Digitaal dorpsplein voor doe-het-zelvers

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De online community moet een soort informatiemakelaar worden, stelt Kim Engbersen van Wilde Ganzen. 'Wij hebben lang niet alle kennis in huis die mensen zoeken. Maar onderling blijken mensen elkaar vaak uitstekend verder te kunnen helpen'.


Gemeten naar het aantal deelnemers is de interactieve site van Wilde Ganzen een klinkend succes. Sinds de website begin september de lucht in ging, hebben ruim tweehonderd doe-het-zelvers in ontwikkelingshulp zich ingeschreven als lid. En dat aantal groeit nog bijna elke dag.


Leren van elkaars ervaringen en het uitwisselen van nieuwtjes zijn populaire mogelijkheden op het online dorpsplein. Wie van een eenmansproject wil uitgroeien tot een stichting, maar niet weet hoe, vraagt raad aan meer ervaren hulpgevers. En ook discussies over 'het vak' worden goed gevolgd. Zo zijn er veel krantenartikelen te lezen over de recente onderzoeken naar de effectiviteit van particuliere hulp.


Maar de populairste bijdrage is op dit moment de vraag hoe je op een zo goedkoop mogelijke manier geld kunt overmaken naar het buitenland. Concrete vragen, met praktische tips waarvan je voorheen het bestaan niet vermoedde, vormen het hart van de Wilde Ganzen-community.

 

Meer informatie: www.wildeganzen.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons