Achtergrond

Deze vluchtelingen vertellen hun verhaal met kunst

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

"Met kunst kun je meer vertellen dan met 1000 woorden." Deze maand ging The Publisher, artistiek platform voor vluchtelingenverhalen, online.

Zes studenten van de Utrechtse Kunstacademie zijn het zat. Waarom wordt er over vluchtelingen gepraat, maar zelden met hen? Ze bedachten The Publisher, een website waar vluchtelingen sinds februari hun creatieve werk kunnen plaatsen. Van fotografie en grafisch ontwerp tot gedichten en recepten.  

Met kunst kun je meer vertellen dat met duizend woorden

Beeldvorming
De leus van de website: met kunst kun je meer vertellen dan met duizend woorden.  Het doel is om vluchtelingen zelf hun verhaal te laten vertellen en het beeld over vluchtelingen positief te beïnvloeden door hun talenten een podium te bieden. De kunststudenten helpen de vluchtelingen bij het vinden van de juiste materialen en met het ontwikkelen van hun ideeën. Ook hopen de Utrechters dat vluchtelingen via The Publisher de kans krijgen om met Nederlandse kunstenaars samen te werken en dat er ook 'offline' relaties ontstaan. 

De studenten zochten via Facebook contact met vluchtelingen in een asielzoekerscentrum in Nijmegen met de vraag of ze wilden helpen The Publisher op te zetten. Zo ontmoetten ze drie Syrische jongeren, die de eerste bijdragen aan The Publisher leverden. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons