Achtergrond

Debat – Voorbij de Stemmingmakerij?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Tijdens ons debat Voorbij de Stemmingmakerij duiken we in de facts & figures van ontwikkelingssamenwerking in de partijprogramma’s. Daarna zal de weergaloze debatleider Eric Corton de woordvoerders van 4 politieke partijen stevig aan de tand voelen. Wat wordt er precies bedoeld met teksten als ‘Ontwikkelingshulp mag geen vrijblijvend cadeautje zijn’  (VVD) en ‘Wij willen grotere en langjarige betrokkenheid, beperkt tot een beheersbaar aantal landen’ (D66)? Ook openen we het vragenvuur over de gevolgen van het OS beleid op langere termijn, en de mogelijke ‘vervuiling’ van het OS budget.

Initiatiefnemer Kaleidos Research heeft in aanloop naar dit debat de partijprogramma’s vergeleken op de standpunten over ontwikkelingssamenwerking. Gewapend met de meest opmerkelijke bevindingen bevragen we de woordvoerders in een eerste debatronde getiteld ‘Wat zegt u eigenlijk’? Samen duiken we dieper in de partijprogramma’s totdat we van de hoed en de rand weten. Het brutale intermezzo wordt verzorgd door poeet en spoken word artiest Dean Bowen. Debatronde twee staat geheel in het teken van ‘Wat vindt u eigenlijk?’ De woordvoerders krijgen 5 á 7 stellingen voor hun kiezen zoals (1) Fort Europa is een utopie en draagt bij aan de mensonterende situatie aan de grenzen van Europa en (2) klimaatfinanciering en de kosten van asielopvang horen niet in het ontwikkelingsbudget.

Verwacht een vurig debat voorbij de stemmingmakerij waarbij ook u wordt uitgenodigd om mee te doen. Dus slijp uw messen, verzamel uw vragen en schuif aan! 

SPREKERS

* Tom van der Lee – Kandidaat kamerlid GroenLinks

* Sven Koopmans – Kandidaat kamerlid VVD

* Joel Voordewind – Tweede Kamerlid CU

DEBAT – Voorbij de Stemmingmakerij? 

LOCATIE: De Balie, Grote Zaal, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam 

TIJD: 19.30 (inloop) 20.00 – 21.30 

KAARTEN zijn 5 euro inclusief borrel, u bestelt ze hier. 

De laatste spreker wordt snel bekend gemaakt. Bekijk voor de laatste updates ons facebook event

Dit debat is een initiatief van Kaleidos Research i.s.m. Partos & OneWorld. 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons