Achtergrond

De zevende hemel

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Ook al gaan Zanzibari beach boys vaak vreemd, of hebben ze in ieder geval veel verschillende vriendinnen of zelfs een lokale vrouw en kinderen, dit alles neemt niet weg dat het ook heel leuk kan zijn om er één als vriendje te hebben. Tot het moment dat je erachter komt wat hij allemaal uitspookt lijkt de zevende hemel helemaal niet zo ver weg.

Het plannen van relaties…

Mussa en Anabel, bijvoorbeeld, zijn nu al een aantal jaren samen en afgelopen jaar getrouwd. Omdat zij nog aan het studeren was, woont ze niet op het eiland, en Mussa, die verschillende zaken heeft lopen in Zanzibar heeft nooit voor langere tijd bij Anabel gewoond. Wel hebben ze regelmatig contact: ze bellen bijna iedere dag eventjes en ieder jaar zoeken ze elkaar op, soms wel tweemaal per jaar, voor een periode van 1 á 2 maanden. Met een beetje geluk zien ze elkaar dus acht maanden per jaar. En dan is het feest, want dan kunnen ze eindeloos van elkaar genieten en inhalen wat ze een poos hebben moeten missen.

Maar wat Anabel niet weet, is dat Mussa zich ook prima zonder haar vermaakt. Inderdaad, wanneer zij in Europa aan het werk is, hangt hij lekker rond met andere meisjes en vrouwen, zowel Zanzibari als toeristes. Het lijkt er zelfs op dat hij het fijner vindt als Anabel er niet is dan wanneer zij er wel is, omdat hij zich dan moet gedragen en doen wat zij zegt. Ook is er dan het gevaar dat zij erachter komt wat er allemaal gaande is, dat iemand haar vertelt dat Mussa een notoire vreemdganger is.

Dit is inderdaad een van de grotere gevaren. Veel beach boys doen zoals Mussa, en hebben naast hun ‘vaste’ relatie ook nog een paar andere vriendinnetjes. Met allen houden ze contact wanneer ze thuis in Europa zijn, en het vergt een hoop geplan en stress om te regelen dat ze niet allemaal tegelijk naar Zanzibar komen. Soms komt een vrouw erachter dat ze niet de enige is, dat naast haar deze vent er nog wel twee of drie andere vrouwen op nahoudt. Met name Facebook is een groot gevaar omdat het niet te controleren is wat mensen posten. Het kan zomaar gebeuren dat de ene lover leest wat de andere post, voordat de man het heeft kunnen verwijderen.

… als een droom die uitkomt

Maar voordat het zover is, de periode van onwetendheid is fantastisch en romantisch. Mussa haalt Anabel op van het vliegveld met zijn auto versierd met bougainville bloemen. Ze maken uitstapjes, gaan naar het strand, gaan uit eten. Als het ware een vakantie-plus, omdat ze een persoonlijke gids heeft (die nog sexy is ook) die alles voor haar doet en regelt. Deze momentjes zijn niet te overtreffen, en maken de periodes in Zanzibar telkens weer tot een verblijf in de zevende hemel.

Living a dream zo zou het genoemd kunnen worden, zowel positief (letterlijk een droom die is uitgekomen) als negatief (de onwetendheid maakt de keuze later des te pijnlijker). Bijna had ik medelijden gekregen met Anabel en al die andere vrouwen, totdat ik me realiseerde dat ik natuurlijk niets weet van wat Anabel allemaal uitspookt wanneer ze thuis is zonder Mussa. Wellicht zijn ze een betere match dan ik denk. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons