De winnaars van Ondernemen Zonder Grenzen 2012

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De Investeerdersclub heeft na veel overleg de winnaars van Ondernemen Zonder Grenzen 2012 geselecteerd met de meest innovatieve Nederlandse bedrijfsplannen om banen en groei te creëren in opkomende markten.

Van de 142 inschrijvingen en de daaropvolgende 15 finalisten, zullen deze vijf intensieve coaching en matchmaking ondersteuning ontvangen: Meet Your Host, !SYOU, Research Africa, O My Bag, Vrindavan
Via deze weg willen wij alle deelnemers van deze uitdagende business plan competitie, de winnaars, en onze partners; NCDO, BiD Network, De Investeerdersclub & Ernst & Young

De 5 winnaars

Meetyourhost.com
Landen: Nepal, Zuid-Afrika
Yvon Gijsbers is oprichtster van het reizigersplatform Meetyourhost.com dat reizigers in staat stelt om in direct contact te komen met lokale ondernemers in de toeristische sector. Een platform dat een unieke ervaring biedt terwijl je een kijkje in de keuken krijgt van het rurale leven tijdens je vakantie, dit platform opent een wereld aan mogelijkheden.

!SYOU
Landen: Colombia, Filippijnen
!SYOU is een uniek schoenenmerk geproduceerd in samenwerking met DAC-gecertificeerde landen en mede ontworpen door lokaal creatief talent en internationale designers. Ondernemer Jaap Spoorenberg verzekerd dat !SYOU schoenen lokaal geproduceerd zijn, met lokale materialen, waarna ze verkocht worden met een eerlijke marge, voor een eerlijke prijs.

Research Africa
Land: Oeganda
Floor Montanus ontdekte een gat in de markt in Oeganda, market research. Het Research Africa project waardeert individuen met lage inkomens als volwaardige consumenten van producten en diensten door het aanbieden van beltegoed in ruil voor het meewerken aan markt onderzoek.

O my Bag
Land: India
Paulien Wesseling lanceerde het duurzame en modieuze O my Bag, een bedrijf dat producten van uniek eco-leer verkoopt, gemaakt daar een lokale Indiase fair trade organisatie.

Vrindavan
Landen: India; Suriname
Alexandre van der Moezel en zijn bedrijf Vrindavan nemen een traditioneel Nederlands product en brengen dit naar de Hindi sprekende wereldbevolking. Sinds 2011 produceert Vrindavan Hindu chocolade letter voor religieuze feestdagen en familiefeesten. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons