Achtergrond

De week van Went in tweets #141

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

WvWiT#141 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 101 tweets van de afgelopen week zijn dit de 16 (re)tweets die je niet mag missen.

Manager

Cosmopolieten

Weer een goede column van Dani Rodrik over cosmopolitisme en het blijvende belang van de nationale staat.

Trump

Ook na zijn eerste stormachtige week als president, waarin hij het ene controversiële decreet na het andere uitvaardigde, blijft Trump de gemoederen bezig houden.

70 economen tegen de euro (1997)

Een journalist van het Nederlands Dagblad wilde een interview omdat de oproep van 70 economen tegen de euro, die ik met Geert Reuten en Kees Vendrik geïniteerd heb, al weer twintig jaar oud is. Ik ben er niet op uit om steeds mijn gelijk te halen – en we hadden veel ook niet voorzien natuurlijk – maar dat vond ik wel een leuk idee.

Griekse crisis

Nooit weggeweest en opnieuw opgelaaid: De Griekse crisis.

Voor de zekerheid

Vorige week hebben we onze nieuwe WRR-verkenning over de "hybridisering" van de arbeid gepubliceerd. Dat trok veel aandacht, en media besteden aandacht veel aan de schaduwzijden van flexibele contracten. Het boek is te downloaden, als geheel (pdf en ePub) en per hoofdstuk, en we hebben de essentie van ons verhaal ook in een mooie infographic samengevat. De presentatie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam kun je ook terugkijken.

Onderwijs

Voor veel economen is "meer en beter onderwijs" het standaardantwoord op erg veel problemen, en uiteraard is dat belangrijk. Maar je kunt ook overdrijven: om iedereen te laten profiteren van robots en kuntmatige intelligentie (AI), of om de ongelijkheid te verkleinen, is meer nodig.

Vluchtelingen

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons