Achtergrond

De Week in Tweets #193 – de laatste op OneWorld

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteerde hij vier jaar lang wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 100 tweets van deze week zijn dit de 21 (re)tweets die je niet mag missen. Vanaf 4 april 2018 verschijnt De Week in Tweets als nieuwsbrief. Je kunt je er hier op abonneren.

Goddelijk

Bron: twitter.com

Algoritmen zijn niet neutraal

Een mooi interview met Virigina Eubanks over haar boek Automating Inequality, dat ik ook heb gelezen en van harte aanbeveel. Het kabinet heeft aangekondigd dat het de WRR zal vragen om een onderzoek te doen naar Kunstmatige Intelligentie (AI) en publieke waarden. In komende afleveringen van De Week in Tweets meer hierover.

Bron: twitter.com

Onzeker werk is geen fataliteit

Bron: twitter.com

Met NAFTA gebeurt waar TTIP-critici voor vrezen

In dit blog heb ik veel aandacht besteed aan de voor- en nadelen van nieuwe handelsverdragen zoals TTIP en CETA, en ik heb daar met Hella Hueck ook een longread over geschreven. Een van de risico’s van het maken van steeds meer afspraken in zulke verdragen over standaards en normen, bijvoorbeeld voor voedsel, is dat je die later nog maar moeilijk kunt verhogen. Dit voorbeeld laat zien dat die vrees niet ongegrond is.

Bron: twitter.com

De hoge prijs van recessies

Bron: twitter.com

Discussie in VS over basisbaan

Over de voor- en nadelen van een basisinkomen wordt steeds meer gediscussieerd, nagedacht en gepubliceerd. In de V.S. begint nu ook een serieuze discussie te ontstaan over een basisbaan.

Bron: twitter.com

Onze data zijn big business: hoe krijgen we de controle terug?

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Paashaas

Bron: twitter.com

'Strugglers' zijn de nieuwe armen

We lezen veel over de middenklasse die in opkomende landen aan de absolute armoede is ontsnapt. Maar Nancy Birdsall waarschuwt dat er nog steeds een veel grotere groep onzekere en instabiele ‘strugglers’ is, die maar net boven de armoedegrens uitkomt.

Bron: twitter.com

Identiteit

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Leestip

In De Week in Tweets #191 had ik een tweet met een artikel geplakt over Hired, een boek van een journalist die zes maanden undercover werkte aan de onderkant van de Britse arbeidsmarkt. Dat boek heb ik gelijk besteld en ik heb het nu ook gelezen. Je wordt er niet optimistischer van over de wereld waarin we leven, maar het is een absolute aanrader.

Bron: twitter.com

Macro-economie

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

De beste mensen

Bron: twitter.com

Bedankt OneWorld: het waren vier mooie jaren

Dit is de laatste Week in Tweets die op OneWorld verschijnt. Vanaf nu kun je mijn beste, grappigste en irritantste tweets elke week lezen in mijn nieuwsbrief op Revu, die op 4 april voor het eerst online komt. Je kunt De Week in Tweets #194 (én alle andere komende edities) blijven lezen door je hier te abonneren.

Dank aan alle mensen van OneWorld voor het hosten en promoten van de eerste 193 afleveringen van De Week in Tweets. Dank in het bijzonder aan Hans Ariëns, die dit blog bedacht nadat hij me had gevraagd of ik af en toe eens wat voor OneWorld zou willen doen. Dat werden vier mooie jaren!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons