Achtergrond

De strategie van de beach boy

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Het lijken naïeve westerse vrouwen, die vallen voor de charmes van Zanzibari mannen. Wellicht waar, maar tegelijkertijd is het begrijpelijk dat vrouwen verliefd worden op deze mooie mannen. De beach boys in Zanzibar hebben namelijk een aantal succesvolle strategieën in handen, die zorgen dat vrouwen in een mum van tijd voor ze in katzwijm vallen.

De regels van het spel
Ten eerste, Zanzibari beach boys zien er goed uit. Met hun donkere huid, dreadlocks of een hip en verzorgd kapsel, hun beachy uiterlijk en relaxte houding zijn ze een lust voor het oog. Deze mannen stralen zelfverzekerdheid en het goede leven uit. Bij uitstek staan ze goed op het strand, waar ze ‘toevallig’ een octopus uit het water vissen, lekker rustig een biertje drinken in de strandtent, of ritmische moves laten zien op de dansvloer. Deze mannen zijn cool en zouden niet misstaan aan de vrouwelijke arm.

Ook hebben beach boys gladde praatjes en ze weten precies wat westerse vrouwen graag willen horen. Beach boys zijn zich bewust van het effect van complimentjes, die betrekking kunnen hebben op wat dan ook. Van de kleur van haar ogen tot aan haar danskunsten, of juist haar culturele inlevingsvermogen of culinaire smaak.

Onmisbaar
Nog belangrijker is de hulp die de beach boy de vrouw zal aanbieden. Hij raadt haar een goed restaurant aan, of neemt een kijkje met haar in het ‘echte’ Zanzibar. De beach boy maakt zichzelf een onmisbaar persoon in het leven van de vrouw.

Zo is een beach boy een heuse aanwinst in het leven. Ze maken het leven leuker en spannender, ze laten de Westerse vrouw zich een beter en mooier mens voelen. En dan heeft hij ook nog eens veel tijd voor deze vrouw, hij organiseert graag leuke uitstapjes, of hij blijft gewoon zo lang en vaak als het kan aan haar zijde. Bij de westerse man moeten vrouwen altijd om de aandacht concurreren met werk, voetbal of vrienden. De beach boy houdt de vrouw in een constante staat van euforie.

Zanzibari beach boys zijn exotisch. Al zijn ze ‘anders’ (ze blijven toch Afrikaans), er is een gelijkenis, een wederzijds begrip als het ware, tussen hen en westerse vrouwen. Zij weten wat vrouwen willen zien, horen, voelen, beleven. En nog steeds blijven het ‘echte’ mannen: macho en gespierd, street-wise en stoer. Maar ook romantisch en liefdevol. Ze weten westerse vrouwen een geweldige vakantie in Zanzibar te laten beleven, waar thuis nog lang over gefantaseerd zal worden. En waarempel. Dromen worden verwezenlijkt als blijkt dat hij haar ook mist en niet van plan is zomaar het contact te verbreken. Ook al is het een ‘gemiste oproep’ die hij doet, omdat hij geen geld heeft voor een telefoongesprek. Met alle liefde spendeert de vrouw haar geld aan hun contact. En dit is nog maar het begin.

Foto: De ideale omstandigheden om verliefd te worden: het is heet, de lucht is vochtig en cocktails op het strand aan de orde van de dag. Fijne bars zijn niet altijd even makkelijk te vinden en beach boys komen dan dus goed van pas.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons