De dag voor vertrek

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Met het arriveren van de laatste personen is de bemanning nu compleet. De diensten zijn ingedeeld en er gaan lange dagen gemaakt worden. Toch zal er wel tijd overblijven voor de nodige creativiteit, zoals het schilderen van de Bob Barker.

Aan boord hangt een prima sfeer en de laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Iedere morgen om 07.45 wordt er een crew meeting gehouden in de galley; de gemeenschappelijke ruimte waar de bemanning eet. Dagelijks worden we op de hoogte gesteld van lopende zaken en actuele ontwikkelingen met betrekking tot de campagne.

Gisteren is het laatste bemanningslid gearriveerd en is het aantal ‘echte’ bemanningsleden nu gekomen op negenentwintig. Hierbij komen nog de zeven mensen die werken voor Animal Planet, dat maakt in totaal zesendertig mensen die aan boord zijn van de Bob Barker. De totale bemanning van de drie Sea Shepherd schepen bestaat dit jaar uit negentien nationaliteiten.

Rigid Inflatable Boats
Net als de vorige campagne ben ik ingedeeld om brugdiensten mee te draaien met Alex. Iedere dag van 08.00 tot 12.00 en van 20.00 tot 24.00 op de brug. De brug is het coördinatiecentrum van het schip. Het zicht vanaf de brug is prima, zowel rondom als ook op het voordek. Veel ramen rondom.

Vanaf het voordek zullen de RIB’s ; Rigid Inflatable Boats, te water worden gelaten in geval van actie. Deze kleine bootjes worden vaak Zodiacs genoemd, maar dat is een merknaam en dus eigenlijk feitelijk niet juist. Hoe ze ook genoemd worden, vanaf de brug is het in ieder geval goed te overzien.

Buiten deze uren om zal ik als Ship’s Artist me ook bezig gaan houden met het maken van muurschilderingen aan boord van de Bob Barker. Tijdens de Leviathan Campagne van 2006/07 heb ik de Robert Hunter (nu Steve Irwin) onder handen genomen, en nu dus dit schip.

Nederlandse vlag
Zowel de Bob Barker als de Steve Irwin staan geregistreerd in Nederland en varen onder de Nederlandse vlag. Als directeur Sea Shepherd Netherlands valt alles dat te maken heeft met de registratie van de Sea Shepherd schepen in Nederland onder mijn verantwoording. In het verleden heeft de overheid van Japan zich herhaaldelijk negatief uitgelaten over Sea Shepherd en de Nederlandse overheid benadert met het verzoek ons aan te spreken op ons gedrag. Er is zelfs sprake geweest dat de registratie van de Steve Irwin zou worden ingetrokken. Zover is het niet gekomen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons