China maakt zwarte lijst vervuilers

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De eerste maatregel die wordt genomen om het steeds groter wordende milieuprobleem aan te pakken, is dat bedrijven die op de zwarte lijst staan geen lening meer kunnen krijgen bij banken. Het is onbekend of de bedrijven bezwaar kunnen maken tegen hun plaatsing op de zwarte lijst, of welke aanpassingen ze moeten doorvoeren om van de lijst te worden verwijderd.

 

Onmogelijke doelstellingen?

China heeft zichzelf tot doel gesteld om de uitstoot van vervuilende stoffen tussen 2005 en 2010 te reduceren met 10%. Maar volgens westerse milieucommentatoren is het onmogelijk oVervuiling in Chinam deze doelen te halen, aangezien China op dit moment ongeveer twee nieuwe energiecentrales voor fossiele brandstoffen per week bouwt.

 

Eerder deze maand gaf een Chinese milieuambtenaar aan Britse politici toe dat China voorlopig geen bindende afspraken kon maken over de reductie van uitstoot van CO2. De plaatsvervangend directeur-generaal van het Chinese ministerie van milieuzaken, Lu Xuedu, sprak hierover met het Britse comité voor het wetsontwerp over klimaatverandering.              

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons