Achtergrond

China gebruikt gsm’s om verkeer te leiden

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Beijing nacht
Beijing bij nacht (cc)

Verschillende pogingen ondernam Beijing al om iets te doen aan de ellenlange files. Er werd al een loterijsysteem ingevoerd voor nieuwe nummerplaten en er worden nieuwe hogesnelheidslijnen gepland. Nu komt er opvolging van de verkeersstromen door middel van mobiele telefoons, bericht de Chinese krant People’s Daily. Het project is een samenwerking tussen de Stedelijke Commissie voor Wetenschap en Technologie en mobiele operator China Mobile.
 

De bedoeling is om de gegevens van de 17 miljoen abonnees te gebruiken om de verkeersstromen in de stad in kaart te brengen. Dankzij de gegevens kan de overheid nagaan waar de bevolking zich concentreert gedurende het verloop van een werkdag en hoe het verkeer tussen die concentraties verloopt.

Dynamische reisinfo
De overheid wil de informatie ook in real time te gebruiken en reizigers informatie te verschaffen over hun traject. “Door dynamische reisinformatie naar de burgers te sturen, kunnen ze hun trip in het centrum aanpassen en files helpen verlichten”, zegt Li Guoguang, onderdirecteur van de commissie.

China wil met de informatie ook nagaan hoe de bevolking groeit in bepaalde wijken en de stadsplanning daaraan aanpassen. Het systeem zal voor het eerst gebruikt worden in twee dichtbevolkte wijken in het noorden van Beijing, Huilongguan en Tiantong Yuan.

Privacy
Volgens de commissie is er absoluut geen reden tot bezorgdheid op het vlak van privacy. Alle persoonlijke gegevens worden strikt beschermd, stelt Li, en de gepubliceerde data zijn losgekoppeld van persoonsgegevens.

Foto boven: Beijing (cc)

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons