Catch the Flame (VIDEO)

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De vlam bevat een boodschap aan het IOC: zorg ervoor dat producten met het Olympische logo op een eerlijke manier gemaakt worden. olympic-torch-9Deze 'merchandising' is een miljardenbusiness waar het IOC aan de touwtjes trekt. Er zijn veel misstanden in deze industrie, zoals langdurig gedwongen overwerk, een loon ver onder het minimum en een verbod op vakbonden. Het IOC kan zorgen dat de mensen die deze spullen maken met respect voor hun arbeidsrechten behandeld worden en moet haar verantwoordelijkheid nemen.

'Geen eerlijke sport zonder eerlijk werk'
Neil Kearney, International Textile, Garment and Leatherworkers Federation: "In de oudheid werden de Olympische Spelen naakt gehouden. Vandaag de dag dragen sporters kleding en gebruiken ze attributen die gemaakt zijn door werknemers in een zeer winstgevende wereldwijde sportgoederenindustrie. Wij dragen de vlam over om een duidelijke boodschap te sturen aan de Chinese autoriteiten, aan het IOC en aan de sportgoederenfabrikanten: Geen eerlijke sport, zonder eerlijk werk, gebaseerd op respect voor werknemersrechten."
 
Wil je ook de fakkel dragen? Dat kan!
Door je te melden op de website www.catchtheflame.org geef je aan dat je de actie steunt en gaat er namens jou een bericht naar het IOC.Je kunt je vlag op de wereldkaart zetten. Op de site wordt bijgehouden waar op de wereld de vlam zich bevindt en hoeveel mensen de vlam hebben gevangen. Je kunt een 'vlam' downloaden via www.catchtheflame.org en via bluetooth verspreiden. Heb je geen bluetooth? Geen nood, je kunt ook sms-en.
Of stuur deze email door en roep zo veel mogelijk mensen op om mee te doen.

Bekijk hier de filmpjes die bij de actie horen:

Schone Kleren Kampagne

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons