Britse moslimomroep komt met interreligieuze spelshow

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

John de Mol meets Kruispunt in Groot-Brittannië. LEAD Technologies Inc. V1.01Een flitsend decor, spotlights en zoemers, Faith Off, de voorlopige titel van de show die binnenkort op de Britse moslimomroep te zien zal zijn, heeft alles wat een gewone spelletjesshow ook heeft én hoofddoeken, tulbanden en keppeltjes.

 

Herken de paus
Twee teams van vier deelnemers zullen het in elke aflevering tegen elkaar opnemen en algemene vragen beantwoorden over de verschillende wereldreligies. De deelnemers moeten bijvoorbeeld wazig gemaakte foto's van bekende religieuze figuren zoals de Dalai Lama en de paus zo snel mogelijk herkennen. interreligious
Het winnende team wint een geldbedrag. De show wordt gepresenteerd door de Britse islamitische komiek Jeff Mirza.
 

Kandidaten hoeven geen rabbi's, theologen of imams te zijn om aan de show mee te doen. De producenten hebben het liefst gewone, gelovige deelnemers.

  

Leerzaam
Faith Off is bedoeld om de verhoudingen tussen de verschillende religieuze groeperingen in Groot-Brittannië te verbeteren. interreligieuse icoontjes"We leven in een multiculturele samenleving maar eigenlijk weten we vrij weinig van elkaars geloof," zegt Abrar Hussain, de producent van de show in the Guardian. "Ik weet wel iets van het christelijk geloof maar vrij weinig van het joodse geloof. Spelenderwijs kun je wat meer te weten komen over de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende religies." Hussain produceerde eerder 'Model Mosque' een wedstrijd waarin op zoek werd gegaan naar de beste moskee van Groot-Brittannië.

Islamic Channel

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons