Breng je stem uit voor een betere wereld!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Via de My World Enquête en het platform the World We Want is het mogelijk om oplossingen voor mondiale vraagstukken te crowdsourcen. De Verenigde Naties willen graag van mensen over de hele wereld horen wat zij belangrijk vinden.

Er zijn zestien thema’s waar je op kan stemmen, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, goed bestuur, klimaatverandering en werkgelegenheid. De resultaten zullen worden aangeboden aan Ban ki-Moon, Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, en aan wereldleiders die zich momenteel buigen over het vormgeven van nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen: de opvolgers van de millenniumdoelen.  

Twee miljoen stemmen
Al twee miljoen mensen van over de hele wereld hebben hun stem uitgebracht. De Verenigde Naties proberen het voor iedereen mogelijk te maken om de enquête in te vullen. In gebieden zonder toegang tot Internet kunnen mensen via een smsje laten weten welke thema’s zij belangrijk vinden. Zo hebben alleen al in Uganda meer dan 17,000 jongeren via een gratis smsje hun prioriteiten doorgegeven. In de meest afgelegen gebieden zonder elektriciteit, zoals in dorpen in het Amazone gebied van Peru en Ecuador, werden bijeenkomsten georganiseerd. Op de My World website kun je de resultaten nu al bekijken.

Nederland en de wereld
De twee miljoen mensen die inmiddels hun stem hebben uitgebracht voor een betere wereld geven aan dat zij onderwijs, gezondheidszorg en goed bestuur de belangrijkste thema’s vinden. In Nederland hebben pas 4000 mensen de enquête ingevuld. Vergeleken met andere landen is dit erg weinig. In Sri Lanka hebben bijvoorbeeld bijna een half miljoen mensen meegedaan. Voor Nederlanders zijn dit de belangrijkste thema's: onderwijs, het beschermen van bossen, rivieren en oceanen en toegang tot water en sanitair. 

Welke onderwerpen zouden volgens jou het grootste verschil maken? Laat ook van je horen en breng hier je stem uit!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons