Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

De Pakistaanse Bollywoodster Veena Malik is veroordeeld tot 26 jaar achter tralies wegens  ‘blasfemie’. De actrice is opgepakt naar aanleiding van een televisieoptreden waarin ze samen met haar man danst op godsdienstige muziek (zie filmpje hieronder voor de betreffende beelden).

Veena Malik was hoofdpersoon in aflevering twee van ‘Seks en de Zonde’, het programma van Femke Halsema en Hassnae Bouazza over vrouwen en de islam. Malik is een controversieel persoon in de Arabische wereld, zij werd eerder al uit haar land verjaagd omdat zij zoende op Indiase televisie. 

‘Ze blijven me maar lastigvallen. Ze hebben gewoon alles verzonnen, er was niks godslasterlijk aan dat programma. Kijk er zelf naar. Wat moet ik doen? Ik ben een vrouw, een moeder, een dochter en een moslim en ze blijven me maar treiteren en intimideren’, liet zij Hassnae Bouazza vanochtend weten. Meer informatie kan je vinden op de blog die Hassnae vanochtend schreef over het voorval.

[[{“fid”:”32179″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Veena Malik danst in het programma en krijgt daarvoor 26 jaar celstraf”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Veena Malik danst in het programma en krijgt daarvoor 26 jaar celstraf”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Geo Blasphemy Veena Malik ,Asad Bahir Wedding – Utho Jago Pakistan Shaista Lodhi GEO TV”,”height”:”327″,”width”:”581″,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]