Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

In een cultuur waar fysiek contact onmogelijk is voor het huwelijk, biedt de Blackberry de mogelijkheid tot contact tussen jongens en meisjes. In Saoedi-Arabië is daten via de Blackberry – de Saoedi’s noemen hem al-BeeBee – populair. Vroeger verliep het contact via familie en kennissen, nu is de vrouwenwereld voor veel jongens slechts een telefoontoets verwijderd. En andersom ook.

Maar het blijft niet bij digitaal contact. Een van de meest verstuurde berichten is waarschijnlijk: “Wil je mij in het echt zien? Verliefde stelletjes ontmoeten elkaar vervolgens in de shopping mall. Meisjes, van top tot teen bedekt door een zwarte ‘boerka’(de Saoedische al-Abaya), zitten naast jongens van hun leeftijd. Ze kunnen hiervoor gearresteerd worden. Toch nemen ze het risico. De internetrevolutie heeft hier een hele andere betekenis dan in andere Arabische landen.   

Voor meer informatie, zie mo.be

Foto: cc

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)