Bloemen- en baconchocola

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In de toekomst zijn chocoladerepen eerlijker, gezonder en kleiner. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar mondiale trends op het gebied van cacao, uitgevoerd door KPMG.

Cacao wordt duurder en de vraag uit landen als Brazilië, China en India neemt toe. Dit leidt tot kleinere chocoladerepen in de toekomst, minder cacao per reep.  Ook komt er steeds meer wet- en regelgeving om overgewicht op grote schaal tegen te gaan, waardoor de repen vetarmer worden en meer natuurlijke producten zullen bevatten.

Geen kinderhanden
De consument bepaalt in toenemende mate de chocola van de toekomst. Met name in het westen stellen chocoladeliefhebbers eisen als het gaat om duurzaamheid. Chocola dient kinderarbeidvrij te zijn en ook aan andere fair trade-eisen te voldoen. “Om tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar eerlijke producten zullen fabrikanten vaker op zoek moeten gaan naar duurzaam geproduceerde cacao”, zegt Nicolas Constantinesco, partner bij KPMG Advisory.

Hartige chocola
De markten in West-Europa en Noord-Amerika raken verzadigd, wat producenten dwingt inventiever worden. De smaakbeleving van consumenten verfijnt en chocola moet onderscheidend zijn. Chocola met bloemen of bacon een raar idee? Steeds vaker zullen repen zowel zoet als pikant zijn en nieuwe smaakstoffen bevatten, denk aan olijfolie, kruiden en bloemen. Gepersonaliseerde chocola kan een volgende stap zijn. Verschillende fabrikanten bieden consumenten al de mogelijkheid om zelf ingrediënten of verpakkingsmateriaal te kiezen.

Meer info plus rapport: KPMG

Foto: cc

 

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons