Blijdorpse zeeleeuwen gaan duurzaam

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De zeeleeuwen van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp krijgen sinds woensdag alleen nog duurzaam gevangen haring. Door zowel de dieren als de bezoekers duurzaam te laten eten, wil de dierentuin de Nederlandse consument het goede voorbeeld geven.

Omdat Blijdorp de zeeleeuwen alleen vis met een MSC-keurmerk voert, ontving de directeur van de dierentuin, Marc Damen, gisteren het MSC-certificaat. Het certificaat bewijst dat de vissen die de Rotterdamse zeeleeuwen eten, gevangen zijn zonder het ecosysteem te beïnvloeden. De vissers die hun vangst het keurmerk mogen meegeven, gebruiken bijvoorbeeld geen netten die de zeebodem kunnen beschadigen.

Dit alles gebeurt in het kader van ‘Duurzaam eten in de dierentuin’, een project waar Blijdorp samen met Artis en Burgers’ Zoo sinds 2010 aan meedoet. De deelnemende dierentuinen informeren hun bezoekers door middel van informatiefolders, bijschriften bij dierenverblijven en gidsen over bedreigde diersoorten en duurzaam eten. Doel van het project is dat mensen vaker voor eten met een keurmerk gaan kiezen.

Bron: Diergaardeblijdorp
Foto: cc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons