‘Bijsluiter van Goed Doen’ in première

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Op zondag 13 januari gaat De Bijsluiter van Goed Doen in première in de CREA Theaterzaal in Amsterdam. Het is de eerste documentaire die de successen, valkuilen en dilemma’s van kleinschalige hulpprojecten in beeld brengt. Het afgelopen jaar volgde documentairemaker Niki Frencken in Uganda twee Nederlandse particuliere initiatieven op de voet. “Goede bedoelingen hebben niet altijd goede…

Op zondag 13 januari gaat De Bijsluiter van Goed Doen in première in de CREA Theaterzaal in Amsterdam. Het is de eerste documentaire die de successen, valkuilen en dilemma’s van kleinschalige hulpprojecten in beeld brengt. Het afgelopen jaar volgde documentairemaker Niki Frencken in Uganda twee Nederlandse particuliere initiatieven op de voet. “Goede bedoelingen hebben niet altijd goede effecten”, stelt de filmmaakster. In de documentaire wil ze laten zien waar hulpgevers tegenaan lopen, hoe fouten kunnen worden vermeden en wat een project succesvol maakt. De documentaire is bedoeld voor startende en ervaren vrijwilligers met projecten in ontwikkelingslanden. De komende maanden is de film te zien in Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Nijmegen en Den Haag.

De première in Amsterdam is alleen toegankelijk voor genodigden. Daarna is de Bijsluiter van Goed Doen voor het publiek te zien op verschillende plaatsen in Nederland. Klik hier voor een actuele overzicht met vertoningen. 

Dinsdag 15 januari 
Vandiebank!
Café de Doffer, Amsterdam
tijd: 20.00 – 21.30 uur, afsluitende borrel
Beperkt aantal zitplaatsen.
Aanmelden via: niki@bijsluitervangoeddoen.nl

Dinsdag 23 januari (onder voorbehoud)
Lux, Nijmegen

Woensdag 30 januari (onder voorbehoud)
locatie volgt, Utrecht

Dinsdag 5 februari (onder voorbehoud)
Kriterion, Amsterdam

Zaterdag 16 maart
MyWorld evenement
Theater Gooiland, Hilversum

Zondag 21 april
Oeganda-dag
Den Haag, locatie volgt

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons