Achtergrond

Beste van ’t web: webshops niet duurzaam en klimaatverandering in Niger

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Elke dag een kleine selectie links naar artikelen die we je van harte aanbevelen. Het meest interessante, verrassende en fascinerende van het internet dat OneWorld niet zelf maakte. Vandaag: Indiase deelstaten hebben voor het eerst een vrouwelijke regeringsleider, webshops besteden weinig aandacht aan duurzaamheid en de effecten van klimaatverandering op rivier de Niger. 

Vrouwelijke regeringsleider voor Indiase deelstaten

In India is Mehbooba Mufti aangesteld als de eerste vrouwelijke regeringsleider voor de deelstaten Kasjmir en Jammu. Tijdens haar inwijdingskabinet nam zij één van haar eerste beslissingen, namelijk het openen van meer politiestations speciaal voor vrouwen. Volgens The Guardian zal Mufti’s aanpak van een aantal problemen, waaronder werkeloosheid, haar succes bepalen.

Meer over vrouwenrechten lees je op OneWorld Love >>

Geen duurzaam beleid voor meeste webshops

Uit onderzoek van Rank a Brand blijkt dat veel webshops niet duurzaam zijn. Dit komt doordat zij te maken hebben met veel transport, retourverzendingen en verpakkingsmateriaal, verklaart managing director Radboud van Delft aan RTLZ. Veel webshops hanteren geen duurzaam beleid. In het onderzoek werd gekeken naar klimaat, milieu en arbeidsomstandigheden.

OneWorld werkt samen met een aantal duurzame webshops. Je vindt ze bij OneWorld Shops >>

Klimaatverandering heeft gevolgen voor rivier de Niger

Het aantal vissen neemt af en water vermindert in rivier de Niger. Mensen voelen de effecten van de klimaatverandering op de rivier. Dit laat Aljazeera zien in een fotoreportage. De Niger wordt gebruikt voor de afwas, om in te wassen, maar ook als bron voor drinkwater. Volgens Aljzeera verklaart het Niger Basin Authority dat klimaatverandering de manier van leven voor miljoenen mensen bedreigd.  

Meer lezen over drinkwater, droogte en overstromingen, kijk op OneWorld Water >>

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons