Ban op bikini’s in Dubai

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Mannen in korte zwembroeken en vrouwen die hun boodschappen in bikini doen. Twee jonge vrouwen uit de Emiraten hebben genoeg van dit in hun ogen openlijke gebrek aan respect voor de lokale cultuur. Samen startten ze de twittercampagne #UAEDressCode, waarmee ze buitenlanders oproepen zich fatsoenlijk te kleden in openbare ruimtes.

Honderden mensen reageerden op de twitteractie van de twee. In een van de twitterberichten wordt voorgesteld een politieafdeling voor klachten over ongepaste kleding op te richten. Bij de ingang van de meeste winkelcentra in Dubai hangen al aankondigingen die het winkelend publiek vragen schouders en knieën te bedekken.

Van de naar schatting acht miljoen inwoners in de Verenigde Arabische Emiraten is minder dan twintig procent geboren Emiraat. De nationale regering heeft daarmee een lastige balans in stand te houden: aan de ene kant het in acht nemen van de lokale bevolking, maar tegelijkertijd ervoor te waken het toerisme en de handel met een veelheid aan regels en voorschriften te ontmoedigen.

Lees meer: BBC News

Foto: cc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons