Axis of Evil kookboek: een kijkje in de keuken van de vijand

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

haaienvinnensoep
Het lievelingskostje van Kim Jong-Il

Wist jij dat Saddam Hoessein's lievelingskostje spare ribs van geroosterde gazelle was? En dat je Kim Jong-Il, de dictator van Noord-Korea, bij wijze van spreken midden in de nacht wakker kunt maken voor een bordje haaienvinnensoep? Deze en andere grappige weetjes kun je vinden in het 'Axis of Evil Cookbook' van Gil Partington.

 

Massavernietigingswapens
Dit bijzondere kookboek bevat meer dan honderd recepten uit Irak, Iran, Noord-Korea, Cuba en Syrië. "Naast het ontwikkelen van massavernietigingswapens houden deze landen tijd over om in de keuken te staan", grapt de flaptekst van het boek. Behalve recepten geeft het boek per land ook politieke en culturele wetenswaardigheden prijs.

 

 

IraqiSweets
Hapjes uit Irak

Uit het 'Axis of Evil Cookbook' blijkt dat Amerika's vijanden het in de keuken winnen. Want zeg nou zelf tabouleh, koresht fesenjan, een kipstoofpot uit Iran en kofte, zijn toch veel lekkerder dan een Big Mac?

 Alternatief voor hond

Tussen de 'verboden' recepten is ook een hondenstoofpot uit Korea opgenomen. De auteur adviseert echter wel om de hond in het gerecht te vervangen met Quorn of een ander hondvriendelijker alternatief.

 

The Axis of Evil Cookbook,  Gill Partington, Saqi, 240 blz. Het boek is (nog) niet in Nederland verschenen, maar wel te koop via Amazon of andere internationale boekverkopers.

Antropology of Food

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons