Armoede in India onder de loep

Een internationaal team onder leiding van het Institute for Advanced Study en het Instituut voor Informatica van de UVA heeft onderzoek gedaan naar armoede in India.

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Armoede is wereldwijd enorm. Zo leefden in 2010 naar schatting 860 miljoen mensen in sloppenwijken. Om beleid voor sloppenwijken verder te kunnen ontwikkelen en effectieve methodes voor armoedebestrijding in te kunnen zetten, is meer inzicht nodig. Een internationaal team van onderzoekers, onder leiding van het Institute for Advanced Study en het Instituut voor Informatica van de UVA, verzamelde daarom data om een completer beeld van het probleem te krijgen.

Sloppenwijken

Gedurende enkele jaren nam het onderzoeksteam enquêtes en interviews af in 36 sloppenwijken verspreid over Bangalore. De sloppenwijken waren geselecteerd aan de hand van criteria als locatie, grootte, etniciteit en religieus profiel. Het onderzoeksteam heeft maar liefst 1.107 gezinnen ondervraagd om tot een beter begrip te komen van ontwikkeling en groei van sloppenwijken in India.

Resultaten

De resultaten laten zien dat het succes van interventies in sloppenwijken enorm vergroot kan worden als er meer ingezet wordt op de horizontale gelijkheid. Dat wil zeggen ongelijkheid tussen bijvoorbeeld religieuze groepen of kasten (het Indiase klassensysteem). Het voorspellende computermodel DynaSlum laat zien welke sociale aspecten bepalend zijn voor de ontwikkeling van huishoudens in sloppenwijken.

De onderzoekers willen nu verder kijken naar andere aspecten, zoals watermanagement en sanitaire voorzieningen. Het einddoel is om een computersysteem te ontwikkelen waarmee de effecten van verschillende interventies kunnen worden doorgerekend. Op deze manier kunnen beleidsmakers verschillende strategieën vooraf toetsen op hun effect.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons