Agriterra zet al 10 jaar boerenorganisaties op de kaart

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In de afgelopen tien jaar is Agriterra uitgegroeid tot een organisatie die er toe doet. Intussen zien ook anderen in dat de sleutel van ontwikkelingssamenwerking ligt in het opzetten van boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. In haar jaarrapport 2007 'herontdekt' de Wereldbank landbouw als motor voor ontwikkeling en roemt de werkwijze van Agriterra.

 

De laatste week van juni staat volledig in het teken van het tienjarig bestaan van Agriterra. De feestweek start op maandag 23 juni met een Toer de Boer, een driedaagse rondreizende manifestatie. Genodigden van land­bouworganisaties en coöperaties uit ontwikkelingslanden bezoeken Nederlandse collega's. Gezamenlijk trekken zij langs bedrijven en instellingen, waarbij discussie en (hernieuwde) kennismaking voorop staan.

 

Op donderdag 26 juni organiseert Agriterra, in samenwerking met Veepro Holland (de organisatie voor de promotie van Nederlands vee in het buitenland) een internationaal seminar over duurzame veehouderij. Plaats van handeling is het praktijkopleidingscentrum PTC+ in Oenkerk. Het seminar biedt een unieke mix van internationale sprekers en actuele onderwerpen. Aanmelden kan via www.agriterra.org.

 

Als afsluiting van de feestweek vinden op vrijdag 27 juni en zaterdag 28 juni de publieksdagen plaats op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM), in de Veemarkthallen in Utrecht. Hier staat Agriterra met een groots Wereld Paviljoen. In het paviljoen worden verschillende projecten en samenwerkingsverbanden uit- en toegelicht, zodat bezoekers kunnen zien wat Agriterra al tien jaar met succes doet. Daarnaast vinden er tal van activiteiten plaats, een greep hieruit:

  • een verrassende tentoonstelling van kunstenares Marleen Felius
  • een rodeostier waar bezoekers een wilde rit op kunnen maken
  • een melkveecafé (i.s.m. de Melkveeacademie), waar boeren uit binnen- en buitenland samenkomen om van gedachten te wisselen
  • de mogelijkheid tot speed daten met klinkende namen uit de internationale agrarische wereld
  • een expositie van bronzen beelden van stieren, paarden en hanen, beschikbaar gesteld door beeldhouwer Anton ter Braak
  • een balie met agro-toerisme reizen, in onder andere Kenia, Vietnam en Ecuador
  • een optreden van een Senegalese percussieband

 

Deze feestweek wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren als Rabobank, Alfa Accountants en Adviseurs, Stichting NRM, VION, VanDrie Group en Parantion. De feestelijkheden komen dus niet ten laste van de begroting.

 

 

Meer informatie over de jubileumactiviteiten vindt u op www.agriterra.org onder 'feest'.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons