Agriterra organiseert Business Plan Contest ter bestrijding van honger en armoede

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In het voorjaar van 2008 zet Agriterra, de Nederlandse organisatie voor agrarische ontwikkelingssamenwerking, zich al tien jaar in voor verbetering van de omstandigheden van de bevolking op het platteland. In het kader van dit jubileum, organiseert Agriterra een wedstrijd voor Innovatie in Rurale Ontwikkeling.

 

Agriterra nodigt iedereen met een origineel en uitvoerbaar idee dat bijdraagt aan de ontplooiing van het platteland én de boerenbevolking in ontwikkelingslanden uit om dit in een business plan te gieten en deze vóór 31 maart in te dienen. Een jury, bestaande uit leiders van boerenorganisaties uit ontwikkelingslanden en deskundigen op het gebied van rurale ontwikkeling, selecteert de vijf beste voorstellen voor een coachingstraject waarbij onder begeleiding van adviseurs de plannen verder uitgewerkt worden.

 

Tijdens het jubileumfeest van Agriterra, dat 27 juni plaats heeft op de Nationale Rundvee Manifestatie in Utrecht, wordt de uiteindelijke prijswinnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt een bedrag van €40.000 waarmee zijn of haar idee uitgevoerd kan worden.

 

Meer informatie vindt u op www.agriterra.org en http://www.agriterra.org/documenten/Innovation_for_rural_development_contest.pdf

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons