Afrika’s ontwikkeling in the spotlights

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De antwoorden op deze vragen zouden bepalend moeten zijn voor partijen die ontwikkelingshulp willen geven in Afrika. Maar veel geïndustrialiseerde landen lijken Afrikaanse landen te willen transformeren naar hun eigen landen en trachten de westerse waarden en normen te exporteren. Ze zien de Afrikanen als doelen in plaats van actoren. Voor een goede ontwikkeling van Afrika is het echter van groot belang dat westerse landen en donoren luisteren naar de opinies en wensen in Afrika en rekening houden met hun klimaat, cultuur, historie enz..

 

Het overgrote deel van de Afrikaanse bevolking is werkzaam in de landbouw. Onderzoek wijst uit dat één procent economische groei in de landbouw leidt tot 2½ procent groei in het inkomen van de armsten. Is landbouw daarom dé motor van Afrikaanse ontwikkeling? Tijdens de 79e International Conference on Agriculture and Development zullen gerenommeerde sprekers (onder andere uit Ethiopië en Benin) hier een antwoord op proberen te geven. Ook schenken zij aandacht aan de rol van ontwikkelingssamenwerking, vrouwen en ondernemerschap in relatie tot de ontwikkeling van Afrika. 

 

De ICAD is een jaarlijkse conferentie van de Koninklijke Landbouwkundige Vereniging (Alumnivereniging van de Universiteit Wageningen), Agriterra, het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), de Alumnivereniging (VVA) van Hogeschool Van Hall Larenstein en Euroconsult Mott MacDonald. De ICAD is uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek van nationale en internationale stakeholders op het terrein van landbouw en ontwikkeling.

 

ICAD brengt wetenschappers, beleidmakers, ontwikkelingsprofessionals én boeren uit Noord en Zuid bijeen. Onderwerp van ICAD 2007 is "Development in Africa? Whose house is it anyway".

Datum: 10 oktober, aanvang: 13.00 uur, locatie: WICC, Lawickse Allee 9 in Wageningen.

Voor meer informatie over de ICAD kunt u contact opnemen met Cis Doorman (telefoon: 0317-485191) of kijk op www.klv.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons