Afrikaanse rituelen verfilmd

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Honderden Afrikaanse volken hebben sjamanen of traditionele genezers, met hun eigen ceremonies en spirituele rituelen. Deze sjamanen verdwijnen in rap tempo. Het multimedia project ‘Spirits of Africa’ legt het culturele erfgoed vast. Met een serie films, boeken en een website behoud het de spirituele traditie van Afrika voor de vergetelheid en maakt het voor iedereen toegankelijk.…

Honderden Afrikaanse volken hebben sjamanen of traditionele genezers, met hun eigen ceremonies en spirituele rituelen. Deze sjamanen verdwijnen in rap tempo. Het multimedia project ‘Spirits of Africa’ legt het culturele erfgoed vast. Met een serie films, boeken en een website behoud het de spirituele traditie van Afrika voor de vergetelheid en maakt het voor iedereen toegankelijk. De filmpjes doen verslag van een ritueel en een gesprek met de sjamaan over religie en spiritualiteit. De eerste filmpjes staan nu online.

Initiatiefnemer van Spritits of Africa is Afrikakenner en documentairemaker Ton van der Lee. Eind 2011 en begin 2012 was hij twee maanden in Zuid Afrika en Botswana, waar hij vier korte films maakte.

 

De eerste twee, over de San (Bushmen, foto Tsitano van Ton van der Lee) in Botswana, en de Venda in Zuid Afrika, zijn nu op Youtube te zien. Dit zijn de links:
Over de San (Bushmen)  http://www.youtube.com/watch?v=IyLF3y1YJKA
Over de Venda http://www.youtube.com/watch?v=p9muWywQLYw

Kijk ook op www.spiritsofafrica.com en www.tonvanderlee.nl. Wil je meedoen? Ga dan naar de site en kijk op ‘participate’

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons