Adopteer een yak!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

yak 2
Foto CC

Stichting Bridge Fund Europe heeft het initiatief genomen voor de actie 'Adopteer een yak'. Met deze actie wil zij de Tibetaanse gebieden helpen ontwikkelen. Het project is in 2006 begonnen in de provincie Qinghai, Oost Tibet, door de Tibetanen Amdo genoemd. Qinghai is één van de armste provincies in China.

De yak is het symbool van deze streek. Krachtig, vreedzaam en onverstoorbaar speelt hij een rol in het leven van de nomaden. Hij levert melk, boter, wol, vlees en functioneert prima als draagdier op de hoge en koude vlakten. De yak is voor de Tibetaanse bevolking heel waardevol en ze noemen hem ook wel 'nor' wat juweel betekent.

Adopteren

Met de actie 'Adopteer een yak'  kun je de strijd aan gaan met de tekortkomingen op het gebied van onderwijs. Met het adoptiegeld kun je een kind namelijk een opleiding geven. Hetzij op het middelbaar onderwijs, hetzij een beroepsopleiding van drie jaar.

Voor 175 euro kun je een kind al een jaar naar school sturen. Dus ga naar de site van het project en adopteer een yak. Het contract geldt voor drie jaar dus je financiert eigenlijk de hele vervolgopleiding voor een kind. Je kunt ook voor twee jaar een yak adopteren. Hiermee help je een kind dat al een jaar onderwijs heeft gevolgd, maar waarvan de bijdrage van donateurs door omstandigheden stopt.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons