Aardappels, groente en vl….sojaburger

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Er vindt een verschuiving plaats op onze eettafel: meer Nederlanders gaan voor vegetarische maaltijden en duurzaam vlees. De berichtgeving rondom vleesschandalen heeft ertoe geleid dat 1 op de 5 Nederlanders zijn vleesconsumptie heeft aangepast, blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.

Dat is veel, want tot voor kort aten heel weinig mensen vegetarische of duurzame producten. “We zitten middenin een omslag van ons eetpatroon,” zegt woordvoerder Van der Gaag van Natuur & Milieu.

Eerder onderzoek uit 2012 toonde aan dat 86 procent van de Nederlanders flexitariër is. Een hoog percentage, al mag je jezelf al snel zo noemen: een flexitariër is iemand die minimaal één keer in de week geen vlees eet.

 

Lees meer in het onderzoeksrapport.

 

 

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons