Achtergrond

Aanpakken die handel!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Dump-grDe Europese Unie onderhandelt op dit moment namens Nederland met ontwikkelingslanden in Afrika, Latijns Amerika en Azië voor vrijhandelsverdragen. Vrijhandel kan ingrijpende effecten hebben op kleine, lokale producenten.

Eerlijke handel
Miljoenen boeren en ondernemers in ontwikkelingslanden riskeren het verlies van hun inkomsten met deze vrijhandelsakkoorden. Als Europese producenten toegang krijgen tot de Afrikaanse markt, is gelijke concurrentie immers ver te zoeken. ICCO is voor eerlijke handel in plaats van vrijhandel. Arme landen mogen niet de dupe worden van de wens van Europa voor vrijhandel.

Samen met CNV-jongeren wil ICCO jonge mensen aansporen de politiek ervan te overtuigen dat we moeten pleiten voor eerlijke handel in plaats van vrijhandel. Wil jij meedoen? Teken dan hier voor eerlijke handelsverdragen.

logo campagne aanpakken die handelICCO en CNV Jongeren organiseren tevens op 1 november een debat in samenwerking met Fairfood in Pakhuis de Zwijger. Daar zal worden gediscussieerd over de vraag of internationale handel nou juist een kans of een bedreiging is voor ontwikkelingslanden? Het publiek kan stevig in debat met een panel. Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor eerlijke handelsafspraken met ontwikkelingslanden; bij de overheid, consument of bedrijfsleven? En moeten alle producten die gemaakt zijn met kinderarbeid totaal uit de winkelschappen verdwijnen? Geef je mening over eerlijke handel. Je kunt een pluim geven aan de beste spreker in het panel. Maak kans op de prijs voor beste
debater uit het publiek.

Voor het uitgebreide programma en de routebeschrijving kijk op:
www.aanpakkendiehandel.nl
Datum: donderdag 1 november
Lokatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur

 

ICCO

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons