2gether4Dev’ment

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Ik verzamel visitekaartjes van Net Voor Zichzelf Begonnen Consultants. Deze NVZB-consultants hebben kaartjes die nog lekker naar de copyshop ruiken en waar vaak flitsende namen op staan. Als NVZB-consultant denk je lang na over de naam van je bureautje en noem je jezelf 'Link&Learn&Love'. Of  '2gether4Dev'ment', wat together for development betekent en heel hip is.

 

Behalve in mooie namen verzinnen zijn NVZB-consultants ook gedreven in gladde praatjes. Met kwijl in de mond lopen ze achter mij aan om 'geheel vrijblijvend' eens wat meer te horen over mijn 'boeiende' organisatie. Want, vinden ze, wij zijn zo leuk bezig.

 

Neem ze het eens kwalijk. Het zijn gouden tijden voor NVZB-consultants, ze weten dat ze onmisbaar zijn geworden. De ontwikkelingssamenwerking ontblankt in moordend tempo: niemand wordt meer uitgezonden. Als bureauknaapje mag ik maximaal twee keer per jaar op dienstreis. Er zijn scheepsladingen pas afgestudeerden die zich knarsetandend realiseren dat ze tien jaar te laat geboren zijn.

 

Maar wie kan al die mensen in het Zuiden leren hoe ze moeten omgaan met onze krankzinnige MFS-eisen? En hoe bereiken we die miljarden stumpers die nog steeds geen behoorlijk logframe kunnen maken? En al die netwerken die we willen opzetten, wie gaat dat doen? Tadaam! De NVZB-consultants, redders in nood! Voor 500 à 750 euro per dag willen zij wel naar Cambodja, Congo of Colombia gaan om onze klusjes op te knappen.

 

Daarom zijn deze visitekaartjes zo waardevol: ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nuttig. Binnenkort heb ik iemand nodig die twee weken naar India kan gaan. Wat zal ik een plezier hebben van mijn verzameling.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons