2015FESTIVAL: Muziek, dans en theater

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

2015FESTIVAL
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september vindt de 8ste editie plaats van het 2015FESTIVAL.  Dan wapperen de Afrikaanse vlaggetjes weer boven het ijsbaanterrein in IJlst.

Muziek, dans en theater
Vrijdagavond opent Lutz Jacobi het festival, gevolgd door Dolf Jansen met een cabaretvoorstelling. De avond wordt afgesloten met een spetterend muzikaal optreden van Miss Casita en band.
Zaterdag staat in het teken van muziek, dans, workshops en theater met  o.a. optredens van locatietheater Ecomani, Big Blind  en Amarins & Le Gatte Negre. Verder is er een kinderplein, een markt met eerlijke handel, en zijn er volop kraampjes met eten en drinken uit alle werelddelen.
Dus laat je ogen en oren genieten, neem actief deel aan een van de workshops of slenter over de fairtrademarkt en smul van (h)eerlijke hapjes.

Op zaterdag vindt ook de Millenniumloop plaats. Deze sponsorloop over ruim 100 kilometer finisht ’s middags op het festivalterrein.

Opbrengsten
De opbrengsten van het 2015FESTIVAL en de Millenniumloop gaan naar  The Hunger Project. THP ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger.

Over het 2015FESTIVAL
Het 2015FESTIVAL is een multicultureel festijn met als doel: elk jaar 1 van de 8 millenniumdoelen van de VN onder de aandacht van de festivalbezoeker brengen.
Dit jaar is het thema: eerlijke handel, onderdeel van Millenniumdoel 8: In 2015 is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting  en hulp.

Festival en millenniumloop zijn beide initiatieven van Stichting Millenniumnetwerk Fryslân
Het 2015FESTIVAL  is het evenement waar alle initiatieven van  Stichting Millenniumnetwerk Fryslân  samen komen.
 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons