McDonalds, do you use real cheese?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Mcdonalds, opperhoofd van de fast-food business begint met communicatie over de herkomst van de eieren voor de Mcmuffins en het verwerkingsproces achter een Mcburger. Dat er geen pink slime meer in zit, daar zijn we nu gelukkig van verzekerd, te danken aan Jamie Oliver. Nu maar hopen dat ze zich wel aan hun woord houden.

McDonalds is druk bezig met het bevorderen van hun Mchealthy imago. Zo wordt op de gezondheid van de kinders gelet. De hoeveelheid frietjes bij een Happy Meal in de V.S wordt gehalveerd en er zitten in de toekomst altijd appels bij. In 2012 is voor het eerst een McVegetarian in India geopend.  McDonalds V.S & Canada wil meer transparantie rondom het voedsel dat zij aanbieden.

In Canada is nu zelfs de website ‘Our food, your questions’  gelanceerd, met als doel dat consumenten hun sceptische vragen kunnen stellen aan McDonalds. Waarom ziet de burger er zo anders uit op het plaatje? Waarom gebruikt McDonalds zoveel de magnetron? En waarom duurt het zo lang voordat een hamburger of frietje vergaat? Zelfs de provocerende vragen van ene Jamie worden netjes beantwoord.

Jamie: 'Is it true that your meat is made from prehistoric dinosaurs?'

McDonalds: ‘Hi Jamie. The last of the dinosaurs became extinct approximately 65 million years ago. The first McDonald's restaurant opened in 1955. We prefer to serve meat far fresher than that’.

Feed the World is een beetje de weg kwijt. Is dit een positieve ontwikkeling? Of willen ze hun verkoopcijfers gewoon omhoog schroeven? Antwoorden op de gestelde vragen zijn af en toe te mooi om waar te zijn en lezen weg als een uitgebreid recept voor boeuf bourguinon of een reklamespotje van Knorr. ‘Our beef patties are made with 100% pure Canadian beef, with a pinch of salt and pepper added after cooking. No fillers, binders or additives. It's just beef. Always was, always will be!’

Hoe geloofwaardig is dit allemaal? Kunnen we het simpelweg toeschrijven aan een slimme marketingstrategie of is dit een oprechte stap naar meer transparantie?

Promofilmpje Our food, your questions

 

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons