Douchen zonder schuldgevoel

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

"Prachtig al die campagnes die korter douchen promoten om water en energie te besparen, maar het werkt niet. Mensen staan immers niet alleen onder de douche om zich te wassen, maar ook om wakker te worden of te ontspannen. Ik werk ruim zeventien jaar in de badkamerbranche en de trend is juist dat mensen luxer willen douchen. Er moet een regendouche komen, jets, stoomcabines, het kan niet op."

Je kunt hiermee tot wel 90 procent besparen op je water- en gasverbruik

Zuinige douche
"Daar begon ik vragen bij te stellen en met twee puberdochters thuis die niet onder de douche vandaan te slaan waren, besloot ik een zuinige douche te ontwikkelen. Sinds een paar maanden is de Upfall Shower te koop. Deze douche laat water circuleren. Een speciaal filter haalt alle haren uit het gebruikte water en een filter met uv-licht doodt alle bacteriën. Bij het aanzetten pakt de douche water uit de leiding, zo’n 25 liter. Daarna komt er elke minuut via een tweede leiding een liter heet water bij. Dat is nodig omdat het water bij de circulatie warmte verliest en je op den duur dan onder een lauwe douche staat."

Bespaar 90 procent
"Tien minuten onder deze douche staat gelijk aan één minuut onder een gewone douche, en dat terwijl er toch veel water uit de grote douchekop komt, zo’n 25 liter. Je kunt hiermee tot wel 90 procent besparen op je water- en gasverbruik. Niet verwonderlijk dus dat belangstellenden uit waterschaarse gebieden als Qatar en Californië zich hebben gemeld en ook bouwers van campers en cruiseschepen, en woningbouwcoöperaties geïnteresseerd zijn."

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons