De Nederlander: zoetekauw en vetlover

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Volgens een onderzoek van Euromonitor blijkt namelijk dat wij Nederlanders een schokkend aantal vetten en suikers eten. Euromonitor heeft in 54 landen onderzocht hoe de vet en suikerinname is aan de hand van de hoeveelheid frisdrank en verpakt voedsel die daar verkocht werden.

Derde plaats voor Nederland
Nederland staat op de derde plek in de suikerliefhebbende landen, we eten maar liefst gemiddeld 102.5 gram suiker per dag per persoon. Alleen Amerika en Duitsland gaan ons voor, met respectievelijk 126 en 103 gram per persoon. Dit is beduidend meer dan de World Health Organization (WHO) ons voorschrijft.

Daarnaast scoren we ook hoog in de vetconsumptie. Hier kunnen we Nederland terugvinden op de vierde plek, met een gemiddelde inname van 80 gram per persoon per dag. Dit is 15 gram boven de inname die de WHO gesteld heeft voor iemand met normaal gewicht.

Minste overgewicht
Maar wat voor conclusies kunnen we hieruit trekken? Eigenlijk maar weinig, Nederland hoort namelijk ook thuis in de top 10 landen in de westerse wereld met het minste overgewicht. Daarnaast zijn afkomst, beweging en verse producten gegeten buiten de deur niet meegenomen in het onderzoek. Wat wel blijkt is dat de aankoop van frisdrank en voorverpakt voedsel in Nederland, als een van de weinige landen, stijgt.

Lees hier meer.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons