Het meest ontrouwe land ter wereld?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
De Britse krant The Independent publiceerde onlangs een lijst met de tien meest ontrouwe landen ter wereld. Het stuk lezende vanuit de notoir ontrouwe regio Latijns-Amerika was mijn interesse meteen gewekt. Tot mijn grote verbazing prijkt Thailand op nummer èèn, en worden de negen overige plekken allemaal opgevuld door Europese landen.

vrouw man seks ontrouw wereld landenBron: The Independent

Mate van openheid
Hoe komt het dan dat behalve Thailand op een eenzame eerste plaats negen Europese landen in de top tien van meest ontrouwe landen staan? Het moet iets te maken hebben met de mate van openheid over dit onderwerp in een bepaalde cultuur.

Foto: Flickr CC 

Zo kan ik me voorstellen dat in Europese landen huwelijken voorkomen waarin partners elkaar meer seksuele vrijheid geven om het huwelijk overeind te houden en andere waarbij de echtbreker plechtig heeft beloofd het nooit meer te doen met de intentie zich daaraan te houden. Want de statistieken van deze poll vertrouw ik voor geen cent.

Infrastructuur van de ontrouw
Ik moet denken aan mijn ex-collega die met een Mozambiquaanse professor aan een zakendiner zat. De man maakte heftige avances. Toen zij ontstemd reageerde dat hij getrouwd was, barstte de goede man in lachen uit: “Maar ik ben niet dood!”, zei hij tegen mijn brave, verbouwereerde ex-collega.

We hebben veel gehoord over die arme Russische oppositieleider Nemtsov (56) die doodgeschoten werd op steenworp afstand van het Kremlin. Briljant, modern, geestig én rokkenjager. Hij was tijdens de aanslag op zijn leven in gezelschap van een 23-jarige Oekraïense vrouw. Had hij vast niet tegen zijn vrouw verteld, dat hij met zijn jonge liefje de avond zou doorbrengen.

 ontrouw

Betalen per uur
Dat Latijns-Amerikaanse landen niet in de top tien staan vind ik verbijsterend. Ook dat moet met het wel of niet toegeven van de ontrouw te maken hebben. Een Colombiaanse vriendin zei ooit grijnzend tegen me: “Bij jullie in Nederland bestaat geen infrastructuur van de ontrouw.” En ze vertelde me over de seksmotels in Latijns-Amerika, die bedoeld zijn voor gasten die een paar uur met hun minnaar of minnares willen doorbrengen. Je betaalt per uur.

Discreet, met een jacuzzi, en apparaten die het seksuele genot verhogen, zoals de spin. Dat zijn de lovemotels in Colombia. Hier een paar adresjes.

Je rijdt er discreet met je auto naar binnen, bij sommigen zelfs tot aan de kamer, zodat je ongezien naar binnen kunt glippen. De kamers zijn uitgerust met jacuzzi, en allerlei apparaten die het seksuele genot moeten verhogen. Vriendinnen in Barranquilla in het noorden van Colombia raakten nooit uitgepraat over de spin, die het mogelijk maakt allerlei standjes uit te proberen.

Topdrukte tijdens de lunch
In de Colombiaanse hoofdstad Bogotá zijn er ook veel motels in de kantoorwijken, discreet zonder naam, maar met boompjes aan weerszijden van de ingang. Dan weet je hoe laat het is. Tijdens de lunchtijd is het topdrukte in deze motels voor collega’s die niet van elkaar kunnen afblijven en die thuis waarschijnlijk allebei man/vrouw en dotjes van kinderen hebben zitten.

Dat maak je niet kapot, dus daar zwijg je over. Totdat het op een dag misschien toch uitkomt. En dan is de kans op een scheiding groot. In Latijns-Amerika is scheiden net zo normaal als in Europa en ontrouw is een belangrijke oorzaak.

Rio carnaval seks flirten

Gestikt
Een kapster in Barranquilla vertelde me eens hoe haar zus achter de ontrouw van haar man gekomen was: “Hij was met de auto naar zijn kamer in het motel gereden en had de motor laten draaien om snel weer weg te kunnen. Ze werden samen in bed gevonden, gestikt door een koolmonoxidevergiftiging tijdens de daad!” De man liet een riant pensioen achter en de zus van mijn informante besloot van het geld een paar welgevormde borsten en billen te nemen. Zo duikelde ze in no time een lekkere jonge minnaar op. Of ze die voor de buitenwereld verborg, vertelt het verhaal niet.

Kortom, het gaat er bij mij niet in dat de top tien van landen waar de meeste ontrouw voorkomt geen enkel Latijns-Amerikaans land bevat. Het lijstje zegt meer over de openheid van een cultuur op dit gebied dan over het aantal mensen dat daadwerkelijk een slippertje maakt. Wist je trouwens dat in Nederland naar schatting 1.6 miljoen mensen rondlopen die buitenechtelijk zijn verwekt?

Foto bovenaan: Flickr CC

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons