De vijf beste Netflix-docu’s over liefde en seksualiteit

Voor het slapen gaan, op een luie zondag of onderweg in de trein: een film kijken is fijn tijdverdrijf. We geven je vijf tips van Netflix-docu’s en series over liefde, relaties en seksualiteit. 

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

1. Period. End of Sentence (2018)

“Waarom we ongesteld worden, is alleen iets wat God weet”, zegt een Indiase vrouw in de korte Oscar winnende documentaire ‘Period. End of Sentence’.

Vrouwen in India hebben geen of nauwelijks toegang tot maandverband of tampons. Als gevolg blijft 28 procent van de schoolgaande vrouwen thuis tijdens de menstruatie. De filmmakers vertellen het verhaal van het stigma menstruatie, de toegankelijkheid van hygiënische producten en de onafhankelijkheid van vrouwen.

Bron: www.youtube.com

2. Christiane Amanpour: Sex and Love Around the World (2018)

Voormalig oorlogsverslaggever en CNN-journalist Christiane Amanpour reist de wereld over, op zoek naar verhalen van vrouwen over intimiteit, relaties en seks. Van een seksloos huwelijk in Tokyo tot daten in Ghana.

In deze zesdelige docu-serie reist Amanpour af naar Tokyo, Dehli, Beirut, Berlijn en Shanghai en gaat ze in gesprek over de veranderende rollen voor zowel mannen als vrouwen in hun seks- en liefdesleven, het huwelijk en de familie.

3. Reversing Roe (2018)

Wie maakt de beslissing over abortus: de vrouw zelf of de overheid? In deze emotionele documentaire schetsen de filmmakers een verhelderend beeld van de abortuswetgeving en vrouwenrechten in Amerika. Het verhaal gaat terug naar het jaar 1973, waarin een van de meest controversiële uitspraken over abortuswetgeving werd gedaan die de Amerikaanse geschiedenis ooit heeft gekend.

Bron: www.youtube.com

4. Explained (2018)

Female Orgasms

Deze aflevering van ‘Explained’ analyseert het vrouwelijk orgasme. Als mannen betrokken zijn bij seks, is het vrouwelijk orgasme veel ongrijpbaarder. De reden daarvan en praktische oplossingen hiervoor zie je in ‘Explained’.

Monogamy

Als het zo moeilijk is om monogaam te zijn, waarom is dat dan voor veel mensen een van hun belangrijkste levensdoelen? Deze informatieve aflevering legt uit waarom we de verleiding naar iets spannends en nieuws soms niet kunnen weerstaan.

5. Pose (2018)

‘Pose’ vertelt het verhaal van de ballroomwereld eind jaren ’80 in New York. De opkomst van het luxe-universum, het Trump-tijdperk en de sociale en literaire scene. Verschillende kanten van het leven en de samenleving van New York, zoals de Afro-Amerikanen en de Latino LGBTQ wereld worden belicht. De serie is van Ryan Murphy, eveneens de maker van de bekende series ‘American Horror Story’ en ‘Glee’

https://www.youtube.com/watch?v=jPfpWwEAhIs

Bron: www.youtube.com

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons