Britten kijken met rode oortjes naar Goedele Liekens’ ‘Sex in Class’

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
De Britten keken vorige week donderdag met rode oortjes naar de documentaire Sex in Class van Goedele Liekens. De hashtag #SexinClass was na de uitzending op 6 augustus trending topic op Twitter UK. 

Vooraf zorgde de documentaire van de seksuologe voor commotie, maar sinds de uitzending heeft Liekens er veel Britse fans bij. In Sex in Class geeft ze een aantal lessen seksuele vorming aan een groep Britse tieners. De Vlaamse, directe aanpak, zonder ordinair te worden, zorgde dat het programma een succes werd. The Guardian noemt Liekens zelfs een held. Volgens de seksuologe is Groot-Brittannië één van de slechtste van de klas als het op seks aankomt. En dat is volgens haar niet alleen vanwege de vele tienerzwangerschappen en SOA’s, maar vooral vanwege het feit dat de tieners leren over seks door te kijken naar porno. Zelfs de conservatieve The Daily Telegraph gaf Sex in Class vier sterren.

Benieuwd naar Sex in Class? Bekijk hieronder een preview van het programma. Het hele programma is te zien op de website van Channel 4.

[[{“fid”:”39005″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Sex in Class | Thursday 9pm | Channel 4″,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Sex in Class | Thursday 9pm | Channel 4″},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Sex in Class | Thursday 9pm | Channel 4″,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Gisteravond zat Liekens ook bij Jinek om te praten over haar nieuwe programma. Wat leren de Britten van haar en is Engeland inderdaad zo conservatief als het om seks gaat? Bekijk hier de aflevering van Jinek.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons