Zero Tolerance Day Conferentie

-

Jaarlijks wordt op 6 februari wereldwijd stilgestaan bij de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking (vgv). In Nederland organiseert Platform 6/2 op donderdag 6 februari 2020 de Zero Tolerance Day Conferentie om aandacht te vragen voor vgv. Platform 6/2 bestaat uit Federatie van Somalische Associaties in Nederland, Pharos, Amref Flying Doctors, Defence for Children en Plan Internationaal Nederland.

 

Tijdens de Zero Tolerance Day Conferentie 2020 gaan we in gesprek over persoonlijk leiderschap richting 2030, de uitdagingen die we tegenkomen, en oplossingen die tijdens de groepsgesprekken worden besproken. Ben jij erbij?

Want samen staan we sterk!

Programma donderdag 6 februari 2020

  • 12.30 uur – 13.00 uur    Inloop & registratie workshops
  • 13.00 uur – 13.30 uur    Welkomstwoord door dagvoorzitter Amma Asante
  • 13.30 uur – 13.40 uur    Opening door Grete Visser (Wethouder Nijmegen Onderwijs, Welzijn en Zorg)
  • 13.40 uur – 13.50 uur    Key-note speech door Isabelle Diks (Tweede Kamerlid GroenLinks)
  • 13.40 uur – 14.10 uur    Thematische verdieping
  • 14.10 uur – 15.10 uur    Eerste ronde workshops
  • 15.10 uur – 15.40 uur    Pauze met koffie & thee
  • 15.40 uur – 16.40 uur    Tweede ronde workshops
  • 16.40 uur – 17.00 uur    Terugkoppeling en afsluiting
  • 17.00 uur – 18.00 uur    Netwerkborrel

Workshops

Workshop 1 Leiderschap door kennis.
Een workshop door Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen
Ramin Kawous en Diana Geraci

Vrouwelijke genitale verminking (vgv) beëindigen is de ambitie. De resultaten, conclusies en aanbevelingen van het recente prevalentieonderzoek naar de omvang en het risico van vgv in Nederland is de basis van deze workshop. De komende jaren worden beleid en interventies ontwikkeld en willen we (zorg)professionals beter toerusten om hun rol te nemen. Organisaties én mensen worden uitgedaagd om leiderschap te tonen. Welke kennis en antwoorden zijn daarvoor essentieel? En hoe gaan we er samen voor zorgen dat we die kennis en antwoorden delen en versterken binnen de keten rondom vgv?

Workshop 2 Geef leiderschap terug in de handen van de cliënt: ‘Praktische tips in het bespreekbaar maken van meisjesbesnijdenis.’
Een workshop door GGD Gelderland-Zuid in samenwerking met Marthine Bos

Tijdens deze workshop zullen wij je praktische handvatten en tips aanreiken om in gesprek te gaan met een besneden cliënt. Hierbij zullen, onder andere, twee casussen als rollenspel getoond worden samen met twee sleutelpersonen. Ook zullen zij hun ervaringen met nazorg met je delen.

Workshop 3 internationaal leiderschap – invloeden over landsgrenzen heen.
Een workshop door Amref Flying Doctors, Defence for Childred-ECPAT en Plan International Nederland
Bertine Pries, Liselot Bloemen & Linda Barry, Delphine van der Zee

De wereld wordt vandaag de dag gekenmerkt door verbondenheid en invloeden van over landsgrenzen heen. Leiders in landen waar meisjesbesnijdenis traditie is, beïnvloeden families en gemeenschappen in Nederland. Maar ook andersom. Welke buitenlandse leiders beïnvloeden trends en risico op meisjesbesnijdenis in Nederland? Hoe gaan we hier in Nederland mee om? Wat zouden we kunnen verbeteren?’ Tijdens deze workshop gaan we in op de rol die zij en wij (kunnen) spelen in de strijd tegen meisjesbesnijdenis.

 

De voertaal van het programma is Nederlands 

Locatie: Thiemeloods Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen

TIP voor vervoer: De Thiemeloods is goed te bereiken met het OV en ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf centraal station Nijmegen. Parkeren kan (betaald) in de wijk.

Aanmelding kan tot 3 februari via deze link.

 

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons