Vrijwilligers gezocht!

World’s Best News is op zoek naar mensen die tijdens de Bevrijdingsfestivals op 5 mei bezoekers willen testen op hun wereldbeeld. Hoe staat het met bijvoorbeeld het aantal oorlogen en oorlogsslachtoffers? Hoe kun je het nieuws volgen zonder er somber van te worden?

Wist je dat steeds meer mensen toegang hebben tot schoon water, er minder oorlogen zijn en mensen vele malen langer leven dan 100 jaar geleden? Wanneer je het nieuws volgt, lijkt het alsof de wereld één groot tranendal is. Een kwart van de Nederlanders zegt dat ze soms of vaak het nieuws mijden omdat ze er somber van worden. Maar is dat wel nodig? Staat de wereld er werkelijk zo slecht voor als we denken? Hoe vormen de media ons wereldbeeld?

Het zou geweldig zijn als je op 5 mei voor ons aanspreekpunt zou willen zijn. We zorgen voor reiskostenvergoeding, een warme trui, versnapering en een goed gevoel!

Datum: zaterdag 5 mei 2018

Tijd: 13:00 uur – 17:00 uur (met pauze)

Plaats: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Wageningen, Den Bosch, Roermond, Vlissingen, Rotterdam, Assen, Haarlem, Almere, Zwolle, Leeuwarden en Groningen.


Aanmelden

Meld je aan via  lisa@worldsbestnews.nl. Je kunt een voorkeur aangeven voor het festival waar je World’s Best News wil vertegenwoordigen. Op 24 maart of 14 april organiseren we een bijeenkomst in Utrecht om je voor te bereiden op de activiteit op 5 mei.

Meer weten? Neem dan contact op met Lisa Verhaeghe de Naeyer, via lisa@worldsbestnews.nl.