World Cinema Amsterdam

- De Balie

Op wereldreis zonder Nederland te verlaten? Van 16 t/m 25 augustus staan Rialto en de Balie in het teken van World Cinema Amsterdam.

Op wereldreis zonder Nederland te verlaten? Van 16 t/m 25 augustus staan Rialto en De Balie in het teken van World Cinema Amsterdam. Tijdens dit filmfestival vertonen we al sinds 2010 de mooiste films van talentvolle filmmakers uit onder meer Latijns-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Ieder jaar worden ongeveer 40 films vertoond waarvan negen als competitiefilms. Het aanbod is divers en dit jaar érg actueel: we vertoonden nog nooit zoveel festivalfilms. Er zijn maar liefst 5 films uit Cannes (onder andere Sir, Burning en Three Faces), 2 uit Berlijn (o.a. Las Herederas, die daar 3 prijzen won) en 1 uit Havana te zien. Mis deze niet.

Het competitieprogramma bestaat uit negen films van over de hele wereld – allemaal Nederlandse premières en te zien in Rialto én De Balie. Uniek: bij bijna alle films die in De Balie worden vertoond is de regisseur van de film aanwezig! De films worden vervolgens beoordeeld door een driekoppige jury: Aboozar Amini, Marcel Beltrán en Margarida Moz. Lees hier meer over de jury. Ook het publiek heeft een stem. De winnaar ontvangt Jury Award 2018 (ter waarde van €5000). Deze wordt uitgereikt op 25 augustus om 20:30 in Rialto.

Kijk hier voor het programma, tickets en info hier. Van 16 t/m 25 augustus vertoont Rialto tijdens World Cinema Amsterdam tientallen films van vaak jonge regisseurs uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Het volledige programma en informatie over de kaartverkoop vind je hier.

Tegen taboes en vergetelheid

Santa & Andrés: Filmen tegen de stilte

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons