Wintertuinsessie: Clichévrije liefdesverhalen

- De Nieuwe Liefde

Liefde loopt vaak als een rode draad door een mensenleven en wordt in de literatuur op talloze geslaagde en minder geslaagde wijzen verbeeld. Als het om liefde gaat, is bijna iedereen ervaringsdeskundige. Hoe kun je schrijven over deze diepgevoelde, collectieve en toch heel persoonlijke menselijke ervaring?

Gewapend met deze vraag gaat Helena Hoogenkamp in deze talkshow in gesprek met Peter VerhelstMounir SamuelCorine Koole en Radna Fabias. Zij zullen voordragen uit eigen werk en daarnaast ingaan op hoe zij de clichés vermijden en hun eigen visie op de liefde verwerken in hun gedichten en romans. Ook het publiek wordt gevraagd om mee te zoeken naar de grootste liefdesclichés en hoe die onze romantische verwachtingen vormen.

Dit programma is onderdeel van de Wintertuinsessies, een reeks literaire talkshows waarin jonge schrijvers de kans krijgen om hun ideale avond samen te stellen en te hosten. Deze editie is een samenwerking tussen De Nieuwe Oost | Wintertuin en De Nieuwe Liefde en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Voor kaarten en meer informatie, klik hier.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons